Bazen kao investicija?

U novoj eri modernog načina života i jurcanja na sve strane, sve kraćeg spavanja – sve manje je vremena i pažnje posvećeno razonodi i uživanju u slobodnom vremenu i miru koji sami sebi možemo da obezbedimo. Međutim javljaju se oni koji se trude da maksimalno vremena provode na svom selu, u vikendicama, na putu, kući, planinama itd.

Mnogi od njih da bi obogatili svoje uslove i poboljšali kvalitet nekretnina, mnogi se odlučuju na još jedno parking mesto, igralište za decu, zeleni vrt i tome slično.

Retko nam na um pada i mogućnost dela za “fizičku” relaksaciju i rekreaciju što zbog navika, što zbog brzine života i planiranja letovanja ili zimovanja.

Dolazimo do poente, deo za relaksaciju u kolektivnim ili privatnim objektima može da se upotpuni i bazenom čija upotreba može da bude zavisno od koncepta stanovanja, individualna i/li kolektivna. Nekada je sam proces izgradnje bio skup i dugotrajan.

Ekspanzijom ove indistrije, razume se, težilo se pojednostavljenju izgradnje pa ti sama izgradnja bazena više nije “nuklearna fizika”.

Investicija u izgradnju ovakvih objekata zavisno od gabarita i sa osnovnim mašinskim segmentima nije više bauk i nije investicija red-veličina kao i sam objekat, kako je nekada bivalo. Sada za sume u iznosu jednosobnog stana može da se izgradi jedan bazen koji bi mogli da koriste kupci ostalih nekretnina u objektu.

Nismo precizirali cifru iz jednostavnog razloga što ona zavisi od mnogih faktora, poput  vrste bazena, nivoa opreme bazena, cene m2 u objektu i slično.

Da bi se ovako nesto izgradilo na objektu, potrebno je pravovremeno planiranje statike, dok je cena svih ostalih elemenata rada ista kao i “na zemlji”.

Pomenuti način upotpunjavanja sadržaja nekretnine umnogome može koristiti budućim vlasnicima iste, dok bi za investitore bila odlična prilika kako za sam brending tako i za dodatu vrednost. Nivo isplativosti meri se, kako u materijalnom tako i nematerijalnom aspektu.

Spojem ovih aspekata, složićete se, dobijamo svi jer ipak, dobar klijent je uvek srećan klijent i to na duže staze. Brzo se naviknemo na dobro…a to “dobro” je odlična polazna tačka ukoliko mislimo na dugoročnu investiciju.

Koja je cena izgradnje bazena?

Verovatno najčešće pitanje u našoj pa i drugim “industrijama/poslovima” jeste upravo pitanje vezano za cenu! Za druge ne možemo da tvrdimo, ali za posao koji obavljamo, možemo reci sledeće:

Cena bazena formira se u odnosu na model bazena, dimenziju i NIVO (dodatne) opreme za koju se klijent opredeli. Ovo ne “propisujemo mi”- mi na inicijalnom sastanku da možemo izneti predlog nakon što nam klijent kaže “šta želi”, za koju je bazen namenu, koliko kupača očekuje, koje su mogućnosti lokacijske i finansijske itd…

Nama je bitno da svakom klijentu predložimo ono što je neophodno za ostvarenje njegovih potreba koje se tiču bazena, a da “preskočimo” ono što nije neophodno.

Na našem sajtu, potrudili smo se da istaknemo CENE standardnih (najpopularnijih) oblika/modela bazena, razvrstanih po dimenzijama. Istaknute cene su u OSNOVNOJ opremi potrebnoj za nesmetano funkcionisanje bazena (primer “bazenski zid”, elementi, obloga , merdevine i kompletna filterpodstanica – dakle ne samo „kada bazena“).

Nismo istakli montažu i pripremne gradjevinske radove, jer ih ne možemo predvideti i imati jednu istu cenu za sve lokacije. Razume se…iz jednostavnih razloga što cene radova zavise od razlicitih troškova puta, sati rada, modela bazena…

Nadamo se da smo na ovaj način bar malo “odgonetnuli misteriju” koja umnogome znači za neko “predznanje sa kojim se ide u kupovinu”!:)

sr_RSSerbian
0
    0
    Vaša Korpa
    Vaša korpa je praznaDodaj u Korpu