Izgradnja bazena

Izgradnja bazena

Alfa je porodična firma čija je usluga još od 1988. godine održavanje i izgradnja bazena. U svom asortimanu posedujemo širok spektar dodatne opreme za bazene koja se može ugrađjivati i naknadno nakon same izgradnje bazena.

Kako odrediti gde da ugradite bazen?

Kao što imamo pregršt različitih kuća tako postoji i veliki broj razlicitih dvorišta, lokacija pa i konfiguracija tla. Kada razmišljate o lociranju ugradnje bazena u dvorištu, imajte na umu koji vid zabave želite i kakvu “komunikaciju” u okolini bazena želite.

Izgled okoline, tj plaže i terase oko bazena isto tako treba imati u vidu. Praktično gledano, bazen treba postaviti u onom delu dvorišta gde će vama biti najprijatnije.

Za slučaj da imate svoju privatnu kuću, verovatno će vaša odluka biti da bazen bude “iza” kuće kako ga ne bi ometala buka sa ulice ili drugi faktori. Ono što je važno, jeste da ugradnja bazena bude izvršena barem 0.5 metara od ograde/zida dvorišta kako bi se taj prostor mogao iskoristiti za prolazak ukoliko se odlučite za manuelni način čišćenja bazena.

Kako se vrši izgradnja bazena?

Kada je u pitanju izgradnja bazena, kod ljudi se često stvara konfuzija o čemu se zapravo tu radi. Mnogi misle da je sam proces jednostavan u smislu da se samo napravi “kada” u koju se sipa voda i to je to.

Međutim, ovaj proces se sastoji iz dva dela:

1. PRIPREMA TERENA

Početni deo je priprema samog terena pred montažu (iskop mesta za izgradnju bazena, betoniranje podne ploče, itd…)

2. IZGRADNJA BAZENA I MONTAŽA OPREME

podrazumeva montažu zidova i ostale osnovne opreme u vidu filtracionog sistema (pumpe i filteri).

Postavka tj. varenje lajnera na zidove može se vršiti samo suncanim danima kada je temperatura iznad 20 stepeni kako bi ista mogla da se pravilno postavi. Pod pre postavke lajnera mora biti ravan, suv i gladak kako bi bazen na kraju radova imao lep izgled. Ovo je posebno bitno noću jer kada se upale reflektori svaka neravnina se vidi pa stoga posebnu paznju treba posvetiti finalnoj obradi poda u toku pripremnih gradjevinskih radova. Preporučeno je da se pod obradi “helikopterom” (gradjevinci znaju) ili se izlije podoliv/samonivelirajuca masa kako sve bilo pravilno pripremljeno. Nakon postavke lajnera sledi instalacija koju je potrebno povezati.
Glavna napomena sto se pripremnih radova tiče je da se okolno uredjenje može raditi NAKON postavke i izgradnje bazena, punjenja bazena vodom, testiranja sistema i puštanja u rad. Ovo je vrlo bitno kako ne bi došlo do naknadnih oštećenja na instalaciji bazena prilikom ostalih dvorisnih radova.

Koliko košta izgradnja bazena?

Cena izgradnje bazena formira se u odnosu na model bazena, dimenzije i nivo (dodatne) opreme za koju se odlučite. Na inicijalnom sastanku vršimo procenu i predlog bazena koji je idealan za vas nakon što saznamo koja je namena bazena, za koliko kupača želite da bude predviđen, koje su lokacijske i finansijske mogućnosti itd…

Ono što je nama važno jeste da vam predložimo ono što je najbolje za ostvarenje vaših potreba koje se tiču bazena, a da “preskočiumo” ono što nije neophodno. Pod osnovnom opremom koja je neophodna za nesmetano funkcionisanje bazena, podrazumevaju se:

 • Bazenski zid
 • Elementi bazena
 • Obloga bazena
 • Merdevine za bazen
 • Kompletna filter podstanica:pumpa i filter – ne samo “kada”

Montaža i pripremni građevinski radovi zavise od lokacije, troškova puta, sati rada, kao i modela i veličine bazena i oni se naknadno procenjuju.

Koliko izgradnja bazena traje?

Izgradnja bazena se sastoji od pripremnih i montažnih radova.

Za pripremne radove (koje često vrši lokalni građevinac po našim instrukcijama) traje od 10-14 dana, dok naši radovi koji se tiču montaže bazena, instalacije pumpi, opreme, i obloge traju od 3-5 radnih dana.

Ono što je važno jeste da dani kada se izgradnja bazena vrši ne budu kišni, kako bismo mogli svoj terenski deo da izvršimo nesmetano.

Da li mi vršimo održavanje bazena, servis i ostale prateće usluge?

U okviru naše firme postoji i servis za održavanje bazena koji funkcioniše na sezonskom nivou. Ukoliko se klijent odluči na ovaj korak naš servis je dužan da testira i održava bazenski tehniku i higijenu vode na visokom nivou za sve vreme trajanja angažmana servisa.

Da li postoji neka vrsta garancije i ako da, koja?

S obzirom da koristimo samo paletu proizvoda koja je oprobana u praksi u ovih 27 godina tradicije, svakom klijentu preporučujemo samo ono što se pokazalo kao provereno i trajno rešenje.

No, kako nama dobavljač i zakon nalažu, na svu opremu garancija je minumum 2 godine, dok je na UV stabilizovanost lajner 10godina. Naravno, garanciji ne podležu nikakva tehnička oštećenja prouzrokovana nepravilnim korišćenjem i manipulacijom.

sr_RSSerbian
0
  0
  Vaša Korpa
  Vaša korpa je praznaDodaj u Korpu