Kao što verovatno i znate, manuelni tretman vode i održavanje kvaliteta vode ponekad može da iziskuje jako mnogo vremena. Takođe , dešava se da zbog klimatskih promena, učestalijih kiša i nepogoda, voda u bazenu nije uvek čista i spremna za kupanje.

Ovo su samo neki od razloga zašto su napravljeni proizvodi koji automatski održavaju kvalitet vode. Ovaj proces podrazumeva proveru trenutnog stanja vode i nakon toga doziranje hemije kako bi se kvalitet vode doveo na najviši nivo.

ciscenje-bazena-odrzavanje-bazena-u-dvoristu

Dve komponente čine automatsko održavanje bazena i vode u njemu, a to su:

Ova metoda održavanja vode vrlo je korisna kako za privatne bazene (pogotovo porodice sa decom), tako i za komercijalne bazene zbog konstantnog kvaliteta vode.

Automatsko održavanje higijene – Slana voda – Elektroliza

Elektroliza je nešto što je još uvek vrlo nepoznato na našem tržištu pa primena “slane vode “ u bazenu predstavlja nepoznanicu u ovoj vrsti posla. U daljem tekstu ćemo ukratko opisati o čemu se radi i koje su prednosti ove tehnike održavanja vode.

Hlor kao najbolje sredstvo za dezinfekciju vode dugo se već koristi u bazenskoj industriji, no pojavljuje se problem što ukoliko je velika koncentracija hlora može da dođje do opasnosti po zdravlje. Pa tako i nastaju automatike za doziranje hlora kako bi se anulirala štetna dejstva hlora, tačnije potrebne doze se putem automatike svode na minimum, što je vrlo bitno za zdravlje i bezbednost kupača.

Naime, radi se o hemijskoj reakciji izdvajanja hlora iz nejodirane soli, nakon čega se u bazen automatski dodaje proizvedeni hlor u idealnoj razmeri kako bi voda imala najviši mogući kvalitet pri najmanjem prisustvu hemije. Ovo je vrlo važno zbog bezbednosti i zdravlja kupača kao i velike uštede na samoj hemiji, a i vremena utrošenom pri manuelnom održavanju vode.

sr_RSSerbian
0
    0
    Vaša Korpa
    Vaša korpa je praznaDodaj u Korpu