Uglavnom ono što je praksa za sve one koji poseduju bazene jeste njihovo pražnjenje kada prođe sezona kupanja.

Verovali ili ne – bazeni ne moraju da se prazne zimi u svakom slučaju(barem ne kod onih koje mi pravimo), već se voda ispusti ispod nivoa skimera i ispusti se iz instalacije. Tako delimično ispražnjen bazen (15-30cm) tretira se hemijom i prekriva se zimsko-letnjim prekrivačem i tako ostane do početka naredne sezone.

Samim tim pražnjenje bazena nije neophodno u svakom slučaju, pa samim tim nije ni potreban konstantan “dovod” za vodu, kao ni kanalizaciija itd.

Kada je neophodno vršiti pražnjenje bazena?

Pražnjenje bazena koji je obložen kvalitetnim materijalima nije neophodno u potpunosti, već samo delimično i to pred sam kraj sezone kupanja tj. na zatvaranju sezone.

Svim ovim “funkcijama” se “komanduje” preko pumpe za bazene na koju je sve povezano i bazen kao takav ima visok stepen “autonomije” u odnosu na kuću i ostale objekte što vam znatno može značiti pri eksploataciji istih.

Šta koristimo za pražnjenje bazena i kako se vrši ovaj proces?

Prilikom pražnjenja bazena u našoj izvedbi, nije potrebna potapajuća pumpa, već se bazen prazni putem postojeće pumpe za bazen preko koje se vrši filtracija i cirkulacija vode – putem podnog odvoda.

Kako odabrati odgovarajuće pumpe za pražnjenje bazena?

Svi bazeni koje mi izrađujemo imaju već u sebi ugrađene podne odvode privezane na postojeću pumpu, pa samim tim posebna pumpa za pražnjenje bazena nije potrebna.

sr_RSSerbian
0
    0
    Vaša Korpa
    Vaša korpa je praznaDodaj u Korpu