Stepenice za bazen

Često mešamo pojam stepenica i merdevina u bazenu. Stepenice, kao što i sama reč kaže, imaju stepenike od dna na gore i uglavnom su dimenzija 25-30cm širine i iste te visine.

Klijenti se za iste odlučuju zbog lakšeg ulaska-izlaska. Posebnu pažnju skrećemo da svako gazište mora biti od “neklizajuceg” materijala bilo da su ista od poliestera – ugradnje ili pravljene po zahtevu.

Te po zahtevu oblažemo običnim lajnerom na koji se postavlja i specijalni nekoizajuci lajner zbog bezbednosnih razloga. Poliesterske stepenice mogu da se iskoriste i kao hidromasazni deo. Takodje, površina gazista je neklizajuca.

Kako se ugradjuju stepenice u bazen?

Ugradjivanje stepenica tj.način pa i vreme ugradnje stepenica u bazen apsolutno zavisi od modela stepenica. Naime, postoje stepenice za koje se klijent kora odluciti pre same izgradnje bazena kako bi se one postavile i povezale sa zidovima bazena specijalnim lajsnama i tu se radi o modelu rimskih mint stepenica. Dok , naravno, postoje i stepenice koje mogu ugasiti i naknadno ukoliko se klijent odluci da elegantne mint stepenice doda na i samim tim osposobi bazen za ulazak i izlazak posredstvom ovih poliesterskih stepenica.

Kakve sve vrste stepenica za bazen postoje?

Postoje gore pomenute stepenice od poliestera ili stepenice koje se grade u sklopu bazena da li od stiropool blokova ili klasičnim betoniranjem sa naknadnim oblaganjem površine stepenica.

Sto se merdevina tiče tu nema nekih nedoumica. Imaju 3 ili 4 gazista u zavisnosti od dubine bazena i moraju biti izradjene od nerdjajucih materijala kako ne bi korodirale zbog prisustva hemije u vodi.

Kako se ugradjuju merdevine u bazen?

Merdevine se ugradjuju u vreme montaže bazena i to podrazumeva pričvršćivanje istih za okolno uredjenje.

Kakve sve vrste merdevina postoje?

U zavisnosti od dubine i strukture bazena postoje stepenice sa 3 ili 4 gazista.

Za šta je potrebno manje vremena, stepenice ili merdevine?

Stepenice kao komplikovaniji deo dodatne opreme se ugradjuje sporije od merdevina i to sve apsolutno zavisi od odabira modela.

sr_RSSerbian
0
    0
    Vaša Korpa
    Vaša korpa je praznaDodaj u Korpu